wtorek, 19 kwietnia 2011

Mango Lassi

Odbiegając trochę od kulinarnego zawirowania wokół Świąt, przedstawiam Mango Lassi. Tradycyjny napój Indyjski na bazie jogurtu mleka i miąższu z mango. Niebo w gębie - tak patetycznie, ale bardzo prawdziwie. Cudowny napój, szczególnie polecam do ostrych dań i w upalne dni. Uwielbiamy kuchnię Indyjską, jeszcze kilka przepisów i przestaniemy chodzić do restauracji indyjskich:)..no chyba że na placki nan z sezamem :)


Składniki:

- 350 ml mango pulp (puszkowane do nabycia w sklpie Little India) lub świeży dojrzały owoc mango
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 150 ml mleka
- 1 łyżka miodu (lub cukru)
- szczypta kardamony mielonego (niekoniecznie)
- kruszony lód (jeśli nie macie mocno chłodzić składniki)

Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Gotowe:)
Można przechowywać w lodówce 24 h.
Smacznego!!

Brak komentarzy: