
Przepis zanalazłam dawno temu na www.mojewypieki.blox.pl
- 225 g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- 1 torebka 16 g cukru waniliowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów moze być aromat
- 2 i 2/3 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 łyżeczki soli (w przepisie jest 1 wg mnie za duzo)
- 3/4 szklanki migdałów
Ze wszystkich składników poza migdałami zagniesć ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut owinięte folią. Należy uformować cienkie wałeczki (cieńsze od naszych palcy lekko urosną) w miejsce paznokcia wciskamy przepołowione migdałki. Nożem robimy nacięcia w miejscu "załamań" palcy. Pieczemy w 200 stopniach ok 10 minut.
Miłego szokowania.
4 komentarze:
aaaaaaaaa ohyda! a tak poważnie - muszą być pyszne :-)
No pewnie że pyszne:) Patryczek uwielbia obgryzać te paznokietki:)
są niesamowite! żałuję, że do halloween tak daleko :) ganialne!
Okazja zawsze się znajdzie:) Polacy wiedzą to najlepiej :P
Prześlij komentarz