
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 125 g masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 2 dojrzałe banany większe
- 4 łyżki śmietany 18%
- 2 jajka
- 3/4 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g czekolady gorzkiej posiekanej
- pól szklanki posiekanych orzechów włoskich
Masło rozpuszczamy w garnku, zdejmujemy z kuchenki. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy - mieszamy. Dodajemy banany rozgniatamy je widelcem, dodajemy śmietanę i jajka. Mąke z proszkiem i sodą mieszamy razem. Dodajemy do masy, mieszamy wszystko widelcem. Na konic dodajemy orzechy i czekoladę. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy w tempraturze 170 stopni przez 20 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz